Egészségsziget


A tartalomhoz

Prananadi


A prána jelentése: abszolút energia, univerzális életerő.

A nadi jelentése: csatorna, folyam, ér ,cső.

A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

A módszer eredete időszámításunk előtt 6700 évre tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulta meg az emberiség az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.

Magyarországon 1993 február óta létezik a pránanadi. Petrezselyem József hozta el hazánkba. A prána minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja a felvett és el nem használt prána rezgésétől, minőségétől függ. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test önmagában nem létezhet.

A mindent átható prána vagy életenergia folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van, s az egész univerzumban mindenhol megtalálható.

  • A nadik és a csakrák a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, a kozmoszból, azután rezgésekké alakítják át, ami a fizikai és az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.


A fennmaradt tibeti szövegekben 350 000 nadiról tesznek említést. A hangolási, avatási szertartások után már egy finomabb energiarendszeren keresztül képes az ember kapcsolatba lépni azokkal az erőkkel, amelyek a környezetében, a világegyetemben jelen vannak.

  • A testbe bejuttatott prána a nadikon halad keresztül, és ezeken a vezetékeken kering, mint a vér az érrendszerben. A vezetékek olyan finomak, hogy szabad szemmel nem is láthatók; nem párosíthatók például idegekhez, erekhez, s azoknál finomabb minőségben hálózzák be a test minden egyes pontját. Három fő nadit ismerünk, amelyekből oldalágak válnak ki. Ezek az oldalágak újabb oldalágakra oszlanak, mielőtt behálózzák a teljes fizikai testet.


A pránanadi hatása:

Életfolyamatokat támogat, valamennyi síkon hat. Igazodik minden élő és élettelen egyéni igényeihez. Támogatja a személyiség fejlődésének a folyamatát. Pozitívan befolyásolja az egészségi állapot megtartását, enyhíti a fájdalmat, segít a félelem, harag, méreg, aggodalom, kétségek közt lévő levertség legyőzésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai megterhelés leküzdését. Előnyösen befolyásolja az emberekhez való viszonyulásunkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést, a könnyebb beilleszkedést.

A pránanadi nem tartozik egyetlen valláshoz sem, ezért mindenki elsajátíthatja vagy kérheti alkalmazását.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe