Egészségsziget


A tartalomhoz

Hasmasszázs

Masszázsok


Hasmasszázs (haramasszázs)

A hasmasszázs különlegesen gyengéd, ugyanakkor rendkívül hatásos masszázstechnika. Hatékony módon fokozza a test öngyógyító képességét, mozgósítja az öngyógyító erőket. Ez a kínai eredetű masszázstechnika alapvetően a hassal, a köldök körüli területtel dolgozik, azzal a területtel, amely a bordák ívei és a szeméremcsont között helyezkedik el.

A kínai és egyéb keleti tanítások szerint a test energiaközpontja a hasban - a köldök környékén helyezkedik el. Kínai nevén "tan tien", míg japán elnevezéssel ez a "hara" területe. A hara a keleti ember középpontja. A bordakosár, a medencecsontok és a szeméremcsont határolta területet nevezzük harának. Itt hordjuk a lényegünket, az energiaközpontunkat, ami irányítja az életünket. Az ezen a területen létrejövő energiablokkok hatása különösen jelentős az egészség szempontjából. Az itt elhelyezkedő reflexzónákon keresztül a teljes test kezelhető, hasonlóan a tenyér vagy a talpak reflexzónáihoz.

„ Ez a terület a vitális kultúra, vagy az életerő központja. a testi, a mentális és érzelmi életünk egyensúlyi pontja. Az egészség, a személyes életerő és az állóképesség forrása. Ha valaki a harájából cselekszik, mozdulatai nem lesznek görcsösek. Együtt mozog az univerzum határtalan erőivel.”( Ohashi: Testről olvasás c. könyve)

Ezzel a gyengéd masszázstechnikával igen eredményesen oldhatók fel a köldök és a has környékének energiablokádjai, illetve hatékonyan oszlatható szét az itt feltorlódott energia.

Kiemelkedő szerepe van a nemiséggel, a női és férfi identitással, szexualitással kapcsolatos testi- és lelki energiablokkok feloldásában is.

A hasmasszázs különböző kezelési szinteken dolgozik:

  • kezeli és méregteleníti a bőrt és a kötőszöveteket;
  • kezeli a has reflexzónáit és reflexpontjait;
  • serkenti, illetve nyugtatja az akupresszúrás meridiánokat, oldja azok blokkjait;
  • közvetlenül kezeli az egyes hasüregi szerveket.
  • A has feszültségeinek, görcseinek oldása reflexszerűen hat a test többi részére és így a kezelés az egész szervezetet energetizálja, méregteleníti és serkenti.


Célja:

  • az egész hara erősítése
  • belső biztonság és stabilitás létrehozása/ fenntartása
  • a szerv- energiák harmonizálása
  • szervek működésének segítése


A hara érzékeny, intim terület. Mindig a pillanatnyi állapotot mutatja. Az emberek jó része nehezen enged hozzáférést a legbensőbb énjéhez. Meg kell várni azt a pontot, amikor az egyén a bizalmába fogad. Kezelés közben egyébként előfordulhatnak heves érzelmi megnyilvánulások ( nevetés, sírás). Ez természetes folyamat, de leginkább a nagyfokú nyugalmat, biztonságot érzékelik a kezelés közben. Ezen kívül energiával feltöltve mennek el.

Javaslat:

Kiválóan alkalmas
betegségmegelőzésre, a has-, és medence üregi szervek terápiájának kiegészítésére, has- és medence üregi görcsök és blokkok oldására, szexualitással kapcsolatos traumák feloldására, valamint a teljes szervezet energiaszintjének, vitalitásának fokozására.

Ellenjavallat:

Nem alkalmazható állapotos nőknél, műtét után lábadozó betegeknél. Nem javasolt lázas betegségek és nyirokmirigy betegségekben szenvedők esetében.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe