Egészségsziget


A tartalomhoz

Bemutatkozás


Kullerné Varga Csilla vagyok.

1988 óta dolgozom az egészségügyben. Röntgenasszisztensként dolgoztam, majd 2003-ban az onkológiára kerültem, mint sugárterápiás asszisztens.12 év után úgy gondoltam, hogy egy kis váltásra van szükségem. Így kerültem 2015 nyarán a mammográfiára, az emlőszűrésre. Ugyanakkor továbbra is szeretnék a daganatos betegek segítségére lenni. Célul tűztem ki a betegség folyamatában a lelki segítségnyújtást csoportos kereteken belül.

A betegekkel sokat beszélgetve rádöbbentem, hogy csak a sugárterápiával és a kemoterápiával nem lehet meggyógyítani ezt a betegséget. Fontosnak tartom, hogy a hagyományos, nyugati orvoslás és az alternatív gyógyászat "egyszer valaha" egymás erősségeit és gyengeségeit kihasználva együttesen segítsenek a betegnek. Hiszek benne, hogy hamarosan ezt mindenki felismeri és együtt sokkal hatásosabban tudunk fellépni egyes betegségekkel kapcsolatban.

Ezzel egy időben(mikor az onkológiára kerültem) elkezdtem jógázni. A jógaoktató személye és a csoda, amit a jóga és a relaxáció közben megtapasztaltam, valamint a családunkban lévő beteg kisgyerek segítését tűzve ki célul elindultam a természetgyógyászat irányában. Marcinak az akupunktúra segített kb. 1 éves korában a rohamok és a gyógyszerek csökkentésében. Úgy gondoltam, ha elvégzem az akupresszúrát, talán még többet lehet neki segíteni és elindul a gyógyulás felé.(sajnos nem így történt) Talán ez a 3 dolog volt a legfontosabb, ami miatt elkezdtem kb. 2007-ben a tanulást.

2009 novemberében megszereztem az
akupresszőr végzettséget, majd 2011 novemberében az alternatív masszázs és mozgásterapeuta képesítést. A PRANA-NADI-t is elkezdtem. Megcsináltam belőle a mester fokozatot, majd a csontok gyógyítását, a „csontit”. Mindenre nyitott vagyok. Megismerkedtem részletesebben a homeopátián belül a Schüssler sók-kal. Fontosnak tartom, hogy az emberekkel megismertessük, hogy a betegség csak egy állapot, ami arra figyelmeztet, hogy valamit változtatni kell az életükön, az életfelfogásukon. Rá kell vezetni őket, vajon mi az oka annak, hogy ez a betegség felütötte a fejét. Meg kell értetni mindenkivel, hogy elsősorban mindenki magának tud segíteni és mindenki saját maga tudja magát meggyógyítani. Ehhez persze segítséget lehet kérni, sokszor kell is! A betegeknek saját maguknak kell rájönniük, hogy egyedül is megbirkóznak-e a feladattal vagy pedig segítséget kérnek. Folyamatosan ismerkedem a gyógynövények-kel. Segítséget is kérhetünk tőlük. Nagyon fontosnak tartom, hogy e rég elfelejtett növények, és a méz újból főszerepet kapjon az életünkben akár betegek vagyunk akár nem.

Kunszigeten egy kis faluban lakom. Igaz itt még szinte mindenki termel magának zöldséget, gyümölcsöt, de a gyógynövényeket kevesen ismerik. Itt próbálok magamnak, a betegeknek, és a hozzám fordulóknak egy kis szigetet kialakítani, ahol fontos szerepet kap a gyógyításon kívül a megelőzés is. A szaunázás örömeivel és hasznosságával szeretném még az itteni, környékbeli embereket megismertetni. Fontos, hogy nekik is elérhetők legyenek ezek a dolgok. A Thai masszázs pedig fantasztikus lehetőségeket nyújt, hogy az illető megismerhesse saját testét, hogy mire képes. Segít a hát, derékfájdalmak enyhítésében…stb. A Shiatsu (japán masszázs) pedig felejthetetlen élményben részesíti az egyént. A kínai masszázs segítségével pedig elindíthatjuk az energiaáramlást az elakadt vezetékben. A lelki blokkok oldására pedig igénybe vehetjük a metamorf masszázst. A test, lélek, szellem egysége legelőször mindig lelki szinten sérül, ha az egység megbomlik az emberben. Így tehát a masszázsokkal nem mindig tudunk elérni tartós eredményt, ilyenkor érdemes a szellem- és lélekgyógyászatot segítségül hívni.................

Keresd Kunszigeten az Egészség-szigetet !!!!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe